Met open armen ontvangen

Maandag 27 september gingen we met de projectgroep naar Hoofddorp om de Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück te ontmoeten. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Tijdens de lange treinreis van Groningen naar Hoofddorp vroegen we ons af hoe het bezoek zou verlopen en welke vragen we konden stellen. Zouden er overlevenden bij het gesprek zijn? Wie heeft het comité opgericht? Wie zaten er in een strafkamp?

Eenmaal bij het adres aangekomen werden we letterlijk met open armen ontvangen. We kregen een warm onthaal en tijdens een kop koffie kwamen er een boel boeiende verhalen los en bleven de vragen komen. Ook werden de eerste ideeën besproken en  potentiële sponsors genoteerd. Op de terugweg bleven we ons maar verbazen over de indrukwekkende verhalen en werd er nog veel over nagepraat.

Dit project is als geen ander project, zo indrukwekkend en emotioneel. Het is aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de vrouwen van Ravensbrück nooit vergeten mogen worden.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.